Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ


Tarih : 08.03.2021 09:43

 8 MART Dünya KADINLAR gününüz kutlu olsun...


“”” Ne güzel söylemiş Neşet Ertaş “Kadınlar insan, biz insanoğlu”....

Ailenin temelini, yuvanın sıcaklığını her daim Annelerimiz, Kadınlarımız sağlarken bi tabii ileride kızlarımız bu kutsal görevi üstlenecekler. Ve bizler o temelde, o sıcaklıkta o kutsal insanlardan aldığımız terbiye ile yoğun tempoda ocağımızın tütmesi için uğraş vermeye devam edeceğiz.

Şanlı tarihimiz Kadınlarımızın başarı ve Şehadet destanlarıyla dopdolu.

Biraz geçmişe gittiğimizde Kadın yapılanmalarını görmekteyiz. Bunlardan bir tanesi Ahiliğin Kadın yapılanması olan “Anadolu Bacıları” olaraktan bilinen Bacıyan-ı Rum Teşkilatıdır. Bu Kadın yapılanması Anadolu’nun Türkleşmesini ve İslamlaşmasını sağlayan 4 teşkilattan biri olarak bilinir. Anadolu Selçuklu zamanında oluşturulan bu teşkilat ekonomi, eğitim ve sosyal alanlarda çalışmalar yapmış, Anadolu Kadınlarının maddi, manevi katkı ve önemini ortaya koymuştur.

Günümüzde de bu bilinçle hareket eden Kadınlarımızın başarılarına hep birlikte şahitlik ediyoruz.

Bizlerde Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak Kadın girişimcilerimize, işletmelerimize gereken kolaylığı ve desteği sağlamaya çalışıyoruz. Şu an Birliğimizin üye sayısı 11.300 olup, 1.335 Kadın üyemizle Rize il merkez ve ilçelerimizde her alanda hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu oranın gün geçtikçe arttığını görmek te bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

Bu bağlamda;

Kadınlarımız önce İNSAN olduklarını asla unutmamalı...

Bütün bu faaliyetler ve katkılarla birlikte Aile sizlerin varlığıyla temel buluyor, yuvalar sizlerin şefkatiyle ısınıyor. Geleneklerimizle birlikte geleceğimize yön vermiş ve verecek olan asil Milletimizin müstesna kadınlarıdır.

Ben de bir İnsanın oğlu olarak Kadınlarımıza hizmet etmekten duyduğum memnuniyeti ifade ederken, tüm “İnsanların 8 Mart Dünya KADINLAR günlerini kutluyorum.”””

Saygılarımla,

Güven AKSOY