Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Ahilik Haftası Ziyaretleri Gerçekleşti


Tarih : 24.09.2018 11:04

.


Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 31. Ahilik Haftası kutlama ziyaretleri kapsamında Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret ettiler.


Rize'de Ahilik Haftası etkinlikleri 17 Eylül'de Rize valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlamıştı. Hafta kutlamaları kapsamında ilin ahisi, kalfası ile çırağının belirlendi. Ardından Memişağa Parkı'nda mehter takımı gösterisi ile ahilik pilavı ikramı yapıldı. Programa akşam namazı sonrasında Sanayi Sitesi Camii'nde mevlit okutulmasıyla devam edildi. Cuma günü ise Ahilik ile ilgili cuma hutbesi okundu. Programların son gününde ise Rize Valisi ve Belediye Başkanı ziyarete edildi.

Gerçekleşen ziyarete Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu ve oda başkanları katıldı.

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy ziyarette Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’a kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek, esnafın sorunlarına karşı olan duyarlılığı ve destekleri için teşekkürlerini iletti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ahiliğin kelime anlamının kardeşlik olduğunu ifade ederek, bütün esnaf ve sanatkarların ‘Ahilik Haftası’nı kutladı

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ise; “Yıllarını mesleğine adayan büyük ahilerimizin bu topraklarda emeği alın teri çok büyüktür. Biz şehrin yöneticileri olarak esnafımızın daima yanındayız. 31. Ahilik Haftası kutlu olsun. Ziyaretiniz için ayrıca yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.