Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Aksoy: Havalimanı Rize ve Artvin için olmazsa olmazdır


Tarih : 06.09.2018 10:17

.


RESOB binasında açıklamalarda bulunan Aksoy, havaalanının son derece önemli bir proje olduğunu belirterek: “Havalimanı Rize ve Artvin için olmazsa olmazdır. Rize’nin ekonomik geleceği turizm gelirleri ile eş değer olacaktır.” dedi.

Maliyetinin fazla olacağı düşüncesi ve çevre illerdeki havalimanının yakınlığından dolayı Rize'ye yıllardır havaalanı yapılmadığını belirten Aksoy, "Havaalanı projesi çeşitli nedenlerle ne yazık ki bugünlere kaldı. Şu an çok geç kalınmış bir yatırım. Fakat daha önce başlanıp şu an bitirilmeliydi. Gelen turistler araç rehberlik ve konaklama gibi ihtiyaçlarını havalimanının olduğu şehirlerden alıyorlar. Bu nokta ciddi kaybımız var. İlimizi ziyaret eden 1 milyon turist sadece günü birlik ziyaretlerini yapıp bölgeden dönüyor. Yapılacak havalimanı 5 yıl önce yapılmalıydı. Bölgemizden diğer illere gidiş ve hava yolarlı kullanımı ortadadır. Bunun için Artvin’i de içine alacak olan havalimanı bölgenin ciddi potansiyelini karşılayacaktır. Bu proje bitiminde hem devlete hemde Rize ve Artvin illerine ciddi kazançlar sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği 29 Ekim 2020 tarihini büyük heyecanla bekliyoruz" dedi.

"İKİ İLDE DE YATIRIMLAR ARTACAK"

Rize- Artvin Havalimanı'nın bölge turizmi ve yatırımları tetikleyeceğini vurgulayan Aksoy, Rize ve Artvin'in turizmde gözde bir yer olacağını ifade etti.Yatırımcıların Rize'ye ve Artvin’e yöneleceğini vurgulayan Aksoy, "Havaalanı Rize ve Artvin için büyük bir kazanç. Rize'nin nüfusu 333 bin, iki katıda İstanbul'da var, bu insanların hafta sonlarını memleketlerinde geçirebilmesi için, havaalanı büyük bir kazanç olacaktır. Ayrıca havaalanı iş adamları, öğretim görevlileri, sporcular, için de büyük bir kazançtır. Ekonomik girdilerle beraber bölgede hareet artacaktır. Rize Valimiz Erdoğan Bektaş’ın duyurduğu kayak tesisi ile ilgilide havalimanı destekleyen bir unsur olmuştur. Yatırımcı illerin ulaşıla birlik durumuna bakıyor. Kayak tesis ile ilimiz hem yaz hemde kış turizmi için önemli bir merkez konumuna gelecektir.” diye konuştu.