Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Bakkal amcaları ziyaret ederek gercek ihtiyaç sahiplerine destek çağrısı


Tarih : 21.04.2020 10:19


 Osmanlı’da, ramazan ayı gelince zenginler esnafları dolaşır, ‘zimem defteri’ denilen veresiye defterinin bir kısmını veya tamamını satın alırlardı. Ne zengin kime yardım ettiğini, ne de fakir kimin yardım ettiğini bilirdi. 
 Bu güzel adetle zenginin mağrur olmadan vermesi, fakirin mahcup olmadan alması sağlanırdı…” 
  Bu güzel geleneğimizi yaşatmak için  BAKKAL AMCA ları desteklemeli ve  ramazan kumanyalarımızı bakkal lara yaptırıp gercek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayalım .
  zincir mağazaların depolarında kalan ve eski ürünlerini fiyatı ucuz diye hayır işlemeyi umud edip ihtiyaç sahiplerinin  umudunu boşa çıkartmayalım.
  Bakkal amcalar toplumumuzun degerlerini yaşatan kesimlerdir onları yalnız bırakmayalım.
Son zamanlarda gittikçe artarak bu şekilde hayır işleyen birçok siyasetçi işadamı ve vatandaşlarımız bu şekilde gelerek kendisinin isminin açıklanmadan durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödeyerek örnek davranış sergilemektedir allah cc bu kişilerin yaptığı ve yapacağı yardımları kabul etsin inşaallah herkesi bu güzel davranışa davet ederim unutmayalımki mahalle bakkallarımız kimin ihtiyaç sahibi olduğunu ve yardıma muhtaç olduğunu en iyi bilen koca yürekli iyi insanlardır saygılar sunar hayırlı ramazanlar dilerim.