Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Bakkal Amcalarımız Fiyat Artışlarından Rahatsız.


Tarih : 30.12.2020 10:41


Devletimiz bazı ürünlerde kdv oranlarında indirim gerçeklestirdiği halde imalatçı fabrika sahipleri neden urünlerde indirime gidecegine aksine fiyatlari %20 gibi oranda arttırdı . Sıvı yağ süt ürünleri ve bakliyata surekli gelen zamlar hem esnafımızı hem vatandaşımızı zor duruma düsürmektedir.
  Zincir marketler tek tuşla urünlerinin fiyatını arttırmakta bakkal amcalarımız ise elindeki ürünü eski fiyatından satmaya devam etmektedir 
  Doviz i bahane ederek ürünlere zam yapan imalatçılar doviz düştüğünde aynı hassasiyeti neden göstermiyor .
  Denetim mekanizmaları bu zinciri bildigi halde neden gereken islemleri yapmıyor düsündürücü bir durum.
  Vatandaşımız zor durumda bu zor durumundan sadece yerel esnafımız ve bakkal amcalarımız haricinde rahatsız olan yok cunku diger zincir marketler sadece kasalarindaki sermayelerini arttırmaktan baska dertleri yok ancak gorunen oki yine kapilarında kuyruk oluşturanlar bu durumdan memnun anlasılan 
  Asgari ücretteki artış kimilerini memnun etsede bir cok vatandasimizin gecim sikintisindan kurtulmasina yardimci olamadi nedeni gıda urünlerindeki artış lar eger bu durum devam ederse asgari ucret artisini ve hatta fazlasını vatandasimizin cebinden almis olacak  .
  Biz esnaflarimiz ekonominin barometresidir dar zamaninda musterisinin yaninda olan biz bakkal amcalar toptancilarimizdan acik hesap alamadigimiz halde veresiye lerimizde artış olmakta ve daha cok zor durumda kalmaktayiz sattigimiz urunu sattigimiz fiyata rafımıza koyamıyoruz satmasak daha kârlı yız ancak bırakın bu durumu sermayemizi veresiye vererek zararımız iki katına çıkmakta ve her geçengün sermayemiz tukenmektedir.
  Bir anönce esnafımız desteklenmelidir sgk bagkur indirimleri ve nakdi faizsiz krediye her zamankinden cok ihtiyacımız olduğu ve bir an once taleplerimizin karşılanması elzem dir.
 Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanlığı