Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Bölge Birliğinde Yeni Başkan Aksoy Oldu


Tarih : 01.11.2018 11:43

.


24. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, CHP`den Ardeşen Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmesi sonucu başkanlık görevini bıraktı.


Olağanüstü genel kurula giden kooperatifte seçimle yeni başkan Güven Aksoy olarak belirlendi. 

S.S 24. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin seçimli olağanüstü genel kurulu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Genel kurula, TESKOMB Merkez Birliği Başkan Vekili Murat Gümrükçü, S.S 24. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Güven Aksoy, Rize İl Ticaret Müdürü Osman Köseoğlu, Halk Bankası temsilcileri, Kooperatif ve Esnaf Oda Başkanları ile delegeler katıldı.

Seçimli olağanüstü genel kurulda Tahsin Bekir Yazıcı, görevini Güven Aksoy'a bıraktı. Yazıcı, bütün yönetici arkadaşlarını çok sevdiğini ve saygı duyduğunu ifade ederek, "Bundan sonra yine hep birlikte olacağız. Yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Hakkınızı helal edin." dedi.

'KOOPERATİFLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
24. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin yeni başkanı Güven Aksoy ise şu açıklamalarda bulundu:

"Tahsin Bekir Yazıcı, başkanımızla çok şeyler paylaştık. Kendisine yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz. Kooperatiflerimize başkan olarak sahip çıkacağız. Biz kooperatif sıralamaların da geride kalmamalıyız. Bölge birliği tüm başkanlarımızla beraber elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bizim başarılı bir kooperatif olmamız gerekiyor. Bunun içinde başkan arkadaşlarımız kooperatifleri ile bire bir ilgilenmesi gerekiyor. Esnaf Kredi Kooperatifleri, diğer odalar gibi değildir. Biz paraya yön veriyoruz ve biz paraya hükmedemezsek kooperatifimizi batırırız. Birlikte düştüğümüz zaman 6'ncı ve 7'nci gruplara kredi veremiyoruz. Esnafımızı cezalandırabiliyoruz. Tahsin başkanımızın bıraktığı yerden, ekibi bozmadan ve eksikliklerimizi gidererek bu yolda bütün kooperatiflerimizi iyi bir seviyeye getirmeyi amaçlıyoruz."

İL MÜDÜRÜ KÖSEOĞLU'NDAN YAZICIYA ÖVGÜ
Yazıcı'dan iyi niyet ve saygınlık adına çok şeyler öğrendiklerini belirten Rize İl Ticaret Müdürü Osman Köseoğlu, "Kendisine ve ekibine bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Yeni başkanımıza da başarılar diliyoruz. İnşallah bölgemiz, esnafımız ve ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olur." diye konuştu.

YÖNETİM, DENETLEME VE TEMSİLCİLER BELLİ OLDU 
Yapılan seçim sonrası yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Güven Aksoy, Mehmet Yıldırım, Erol Ataman, Yaşar Tekin Alkan, Mustafa Yılmaz, Aziz Baltacı, Yaşar Kara

Denetim kurulu ise Hasan Bilgin, Memiş Öztürk ve Recep Üst isimlerinden oluştu.