Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası Genel Kurulu Yapıldı


Tarih : 24.01.2022 05:14

Rize Elektronik ve Elektrik, Matbaacılar, Fotoğraf, Kırtasiye ve Kuyumcular Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Güven Aksoy tek aday olarak girdiği seçimli genel kurulda yeniden başkan seçildi.


Rize Elektronik ve Elektrik, Matbaacılar, Fotoğraf, Kırtasiye, ve Kuyumcular Esnaf Odası Genel Kurulu Rize Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı.

 Genel kurula; Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Bakkallar Odası Başkanı Galip Koç, Güneysu Şoförler Odası Başkanı Ahmet Fırat, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Servet Hacıömeroğlu ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut davetliler üyeler ve esnaflar katıldı.

Genel kuruldu yeniden başkan seçilen Aksoy bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Rize’de ki esnafımızın daha rahat koşullarda hizmet yapması için gayret edeceklerini ifade ederek, “Yoğun iş gününde zaman ayırıp buraya gelerek genel kurulumuza katılan tüm esnaf ve sanatkar arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeni dönemin herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Odamızda birçok meslek grubu barındırıyoruz. Elektrikçi, Elektronikçi, bilgisayarcı, kırtasiyeci, saatçi, grafik tasarımcı, matbaacı, fotoğrafçı gibi meslekler bu odadan hizmet alıyorlar. Elektrik bizim birinci çalışma alanımız olmasının yanında diğer meslek gruplarına da destek olmaya çalışıyoruz” dedi. 

Pandemi sürecinde esnafın zor günler yaşadığına değinen Aksoy, "Bu zor dönemde pandemi döneminde yardımcı olmaya çalıştık. İlimize, ilçelerimize ve elektrik ve elektronikçiler odasına sahip olmayan Artvin’e kadar uzanan geniş bir kitleye hitap etmekteyiz. Elektrikçi arkadaşlarla yaptığımız toplantılarda daha iyi çalışmak, daha iyi proje üretmek ve teknik alanda daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Elektronik ev aletleri satanların, telefoncuların, bilgisayarcıların hepsini katkı imkanlarımız doğrultusunda katkı sağlamak istiyoruz. Teknik anlamda yeni gelişen teknoloji konusunda, ustalığa adım atmak isteyenlerin yetişmesini ön ayak olmaktayız" dedi.

Başkan Aksoy’un konuşması ardından denetleme ve faaliyet raporları oylanarak kabul edildi. Tek liste ile gidilen seçimde oylar kullanarak Güven Aksoy yeniden başkan seçildi. 
 

YENİ YÖNETİM VE DENETLEME KURULU
Seçimde Güven Aksoy başkanlığında yönetim ve denetim Kurulu üyeleri seçildi. Yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle: Gökay İnan, Nihat Parlak, Muhammet Hüseyin Kalafatoğlu, Aytekin Kalender, Aslan Başça, Kenan Avcı.
Denetleme kurulunda ise şu isimlerden oluştu: "Ali Rıza Çoğalmış, Sibel Mavi Ensonra, Kadir Dizdar"
Yedek yönetim şu isimlerden oluştu: Murat Delibalta, Mehmet Turna, Muhammet Kurt, Yusuf Kahya, Mustafa Mandev, Gündüz Paliç, Mehmet Salih Kar
Yedek denetleme kurulu ise: Kaptan Altay, Atik Bakırcı, Mehmet Yılmaz