Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Esnaf İçin Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Yapıldı


Tarih : 18.04.2018 06:10

Rize Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası ile Çoruh Edaş Rize İl Müdürlüğü tarafından Rize’de elektrik işiyle uğraşan esnafa yönelik bir bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.


Rize Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Çoruh Edaş Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, Rize Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Güven Aksoy, Başkan Vekili Gökay İnan, yönetim kurulu üyeleri, Çoruh Edaş yetkilileri Operasyon Yönetmeni Reşit Fırat Proje Uzmanı Aynur Gün ve elektrikçi esnafı katıldı.

“YAPTIĞIMIZ İŞ TEHLİKELİ VE ZOR”
Açılış konuşmasını yapan Rize Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Güven Aksoy, bugün yeni çıkan kanunlar düzenlemelerle ilgili elektrik kurumu ve elektrikçiler ile bir araya geldiklerini belirterek: “Rize Elektronikçiler ve Elektrikçiler odamız ağırlıklı elektrikçilere hizmet eden bir odadır. Diğer illerin çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Bizim görevimiz amacımız kurum ile elektrikçi esnafımız arasında ki sorunları takip edip çözmek. Yönetmelik, proje bazlı, teknik açıdan ve imalat açısından üyelerimize fayda sağlamaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş tehlikeli ve zor. Yaşanabilecek bir olumsuzlukta sorumluluk sahibi olmalıyız. Yaptığımız işin dosyalarına imza atarak bu sorumluluğu üzerimize alıyoruz. Güvenmediğiniz iş yapan kişilerin dosyalarına imza atmamaya özen gösteriniz. Yarın olabilecek bir olumsuzluğun sıkıntısını sizler ve bizler yaşarız.” diye konuştu.      

“1 MAYIS İTİBARİYLE DOSYA TAKİBİ BAŞLAYACAK”
Elektrikçilerin iş başlama dosyaları ile ilgili bilgiler veren Aksoy şunları söyledi:

“Biz yetkililer ile bu dosya konusunda görüşüyoruz. Kullandırdığımız işe başla ve iş bitirme belgeleri resmi kayıtlı bir belgedir. Bağlı bulunduğumuz kurum bize diyor ki hangi ilde hangi ilçede iş yapıyorsanız bu dosyaları ilgili kumdan temin edin. Buna uyan ve uymayan elektrikçi esnaflarımız var. Bu güne kadar bunun takibini bizde oda olarak çok yapamadık. Şimdi gelinen noktada 1 Mayıs itibaren bunun takibi bizim tarafımızdan zorunlu hale geldi. Artık biz oda olarak iş başlama ve iş bitirme belgelerini sicil numarasına göre takip edeceğiz. Kurumdan alınan bilgiye göre de bizden resmi dosya alanlar veya almayanlar belli olacak. Biz bunları her ay merkezimize bildireceğiz. Merkezde bunun tedarikini vergi dairesi üzerinden yaparak yetkisiz resmi olmayan belgelerle iş yapanlara işlem yapacak. Odaların para kazanmak veya üyesinden para kazanmak gibi bir görevi yok. Bu oda üyeleri ile var olmaya çalışıyor. Hizmeti de üyelerinedir. Elektrikçi esnafımızdan ricamız resmi olan oda belgeleri ile işlemlerinizi yapın. Yarın mali açıdan sorun yaşamamak için odanın dosyasını kullanmanızı rica ediyoruz. Yeni kanuna göre bu evrakları bastıran çoğaltanlarla ilgili kanuni işlem yapılacağı tarafımıza bildirildi. Biz asla kimseyi şikayet etmek amacında olamayız. Ama kanuna göre belge alanları ve kurumdan aldığımız raporu merkeze bildirmek zorundayız.”

 Etiketler