Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Esnaf Odamızda Kumbasar Yeniden Seçildi


Tarih : 09.01.2018 09:57

Rize Fırıncılar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Refik Kumbasar üyeler tarafından yeniden başkan seçildi.


Rize Fırıncılar Odasının genel kurulu Rize Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı. Genel kurula; Rize Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ekrem Kılıç, Rize Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Yaşar Karaca, Rize Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Turgut, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Alaeddin Turanlı, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Rize Şoförler Odası Başkanı Muzaffer Turan ve Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan katıldı.

Tekrar başkan seçilmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Kumbasar, her zaman beraber çalışarak, esnafın taleplerine kayıtsız kalmadan önümüzdeki süreçte iyi işler yapacaklarını söyledi.

Kumbasar, genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür ederek, seçimlerin sonucunda şu ifadeleri kullandı: "Bizleri yeniden göreve layık gördüler. Bu görevin bilincindeyiz. Üyelerimiz ile birlikte istişare ederek, görüşlerini alarak onlar adına en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. Yönetim kurulumuza ilave ettiğimiz yeni arkadaşlarımız var. Onların enerjisi çalışmalarımıza yansıyacaktır. Önümüzdeki dönemi güzel çalışmalarla, üyelerimiz için en iyisini yapabilmek adına çalışacağız."

HAKSIZ REKABET SORUNU

Esnafın en önemli sorununun haksız rekabet olduğunu söyleyen Kumbasar, "Haksız rekabet konusunda kurum ve kuruluşların büyük rolü var. Belediyelerin siyasi kuruluşlar olması nedeniyle ruhsatlandırma açısından gerekli özeni göstermiyorlar. Uzun zamandır üzerinde durduğumuz taban ve tavan fiyat uygulaması çok önemli. Fiyatın üstüne satmamız mümkün değil, altında satış yaptığımız zaman kimse bizim yanımızda yer almıyor. Yeni dönemde yapacağımız çalışmalarla bu sorunların üstesinden gelmeyi düşünüyoruz." dedi.

YENİ YÖNETİM VE DENETLEME KURULU

Seçimde Refik Kumbasar başkanlığında yönetim ve denetim Kurulu üyeleri seçildi. Yönetim kuruluna Necmettin Demirkan, Mehmet Şeritoğlu, Yavuz Koçan, Fikret Yılmaz, Ali Haydar Ergüven, Hasan Ayvaz seçilirken Denetleme Kuruluna Ayhan Turgut, Mehmet Yurt ve Serkan Öner Birben seçildi.