Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

ESNAFIN SORUNLARI ARTIK ÖTELENMEMELİ


Tarih : 23.01.2020 07:34


2019 yılı ülkemiz için zor yıllardan biri oldu. Gerek siyasi gerek toplumsal birçok ciddi sorun ve olaylar yaşandı. Böylesine yoğun gündemde ise esnafımızın sorunları bazen unutuldu bazense ötelendi. İçerisinde yeni girdiğimiz 2020 yılında esnafımızın belini büken tüm sorunların ivedilikle çözülmesini ve artık ötelenmemesini bekliyoruz.

2020 YILI 2019 YILINA BENZEMEMELİ, ESNAF SORUNLARI ÇÖZÜLMELi.
  Fakat birçok sorun gündeme dahi getirilmiyor. Bunun da sebebi ülkemizin geçmiş olduğu ekonomik, siyasi, toplumsal meselelerin yoğun yaşanmış olması. 2019 yılında ötelenen tüm sorunların yeni yılda hızlı bir şekilde çözülmesini umut ediyor. Çünkü ekonominin en önemli ayağı esnafımızdır. Esnaf ayakta duramazsa ekonomi tökezler. Devletimizin her daim yanında olan, sokaklarımızın her daim koruyucusu olan esnafımız bu yüzden en çok destek görmesi gereken kesimdir.

EN ÖNEMLİ SORUNLAR İLK ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Bakkal amcalarımızın belini büken gelişmesini engelleyen Zincir marketlerin yarattığı haksız rekabet ve kuralsız şekilde açılmaları engellenmeli ve bir kurala bağlanmalı geç kalınan perakende yasası artık düzenlenmeli , etkin bir sicil düzenlemesi, borçlar için yapılanma, elektrik, su, doğalgaz ve internette esnafa özel indirimler gibi en önemli konular ilk önce çözülmesi gereken konular. Esnafa verilen destek ekonomiye ve vatandaşa doğrudan destek niteliğindedir.
 Rize bakkallar ve bayiler odası olarak birçok calışmay yaptık dilekçe yazıp sorunları ve basit çözümleri ni paylaştık ancak ya sorunlarımız ötelendi yada ilgilenilmedi biz bu sorunları cevap bulana kadar paylaşmaya devam edeceğiz çünkü esnafımız yıllarca sorunları ile başbaşa bırakıldı ve sorunları ertelendi bu yıl inşaallah daha güzel bi başlangıçla sorunları çözümüne dayalı bir çalışma yetkililerden ümid eder esnafımızın ayakta kalması ve ahilik geleneğimizin yaşatılması için  vatandaşlarımızı mahalle bakkallarımızdan alisveris yapmaya davet eder saygılar sunarım.