Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

HİBE VE KİRA GELİRİ BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN!!!


Tarih : 08.01.2021 12:56


HİBE VE KİRA GELİRİ BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN! https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-gelir-kaybi-destegi-basvurusu
https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kira-destegi-basvurusu ADRESLERİNDEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.

Bugün sona eriyor!
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, “Esnaf Destek Paketi”ne müracaat etmemiş esnaf ve sanatkarları uyardı. Bugün sona eriyor!

Aksoy yaptığı yazılı açıklamada, “Esnaf, sanatkarlar ve gerçek kişi tacirlerin gelir kaybı ve kira desteği başvuruları yarından itibaren T.C. Kimlik Numarasının son hanesine bakılmaksızın e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu işlemler online olarak E-Devlet internet sayfası üzerinden yapılacaktır. Henüz başvuru yapmamış esnafımız bağlı bulunduğu esnaf odalarından veya muhasebecilerinden bilgi ve destek alabilirler. Destek başvuruları 30 Aralık tarihinden itibaren 10 gün süreyle başlamıştı ve 8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam ediyor. Bu işlemleri son güne bırakamamanızı tavsiye ediyoruz. Basit usul vergi mükellefleri kira yardımı ve gelir kaybı yardımı tümü alabilecekken gerçek mükellefler ise nace koduna göre değerlendirme yapılarak 1000 TL gelir kaybı desteği alacaktır. Önerimiz tüm vergi mükelleflerinin e-devlet üzerinden başvurmalarını yapmasıdır” dedi. 
Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak. Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak. 
Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecek.