Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Karadeniz'de İlki Gerçekleşecek


Tarih : 07.08.2012 05:05

Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Elektratec 2012 Eğitim ve İstişare Toplantısı elektrikçiler, elektronikçiler ve elektrik teknisyenlerini buluşturacak.


Türkiye Elektrikçiler Elektronikçiler Federasyonu Rize odası başkanı Güven Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Elektratec 2012  Eğitim ve İstişare Toplantısı, Türkiye Elektrikçiler Elektronikçiler Federasyonu Federasyonu’nun önderliğinde organize edilecek. Rize Odasının da organizasyon komitesinde bulunduğu ve Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Elektratec 2012 Karadeniz Bölgesel Eğitim ve İstişare Toplantısı Toplantı 20-23 Eylül tarihleri arasında, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde, 4000 metrekare kapalı alanda gerçekleşecek” dedi.

Eğitim ve istişare toplantısına Samsun, Bafra, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Kars ve Artvin illerinde bulunan elektrikçiler, elektronikçiler ve elektrik teknisyenlerin katılacağını belirten Aksoy;  “Her ilin; belediye, valilik, gençlik ve spor müdürlükleri, üniversiteler, meslek okulları, mimarlar, mühendisler, inşaat firmaları, dekorasyon firmaları ve çıraklık eğitim merkezleri de bu toplantılara davet edildi. Sektörel ziyaretçi katılımı yüksek bir toplantı olacak. Toplamda 7 eğitim salonunun da hazır bulunacağı bu organizasyonda, firmalar ürettiği ürünlerinin eğitimini sektörle birebir alakalı ziyaretçilerine verebilecek. Ayrıca firmalara ürünlerini teşhir etmeleri için stantlar temin edilecek. Elektratec Eğitim ve İstişare toplantısı organizasyonu; katılımcı dev firmaların, bölgedeki uygulayıcılara ve son kullanıcılara olan sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi anlamında son derece faydalı bir toplantı olacak. Üretici firmalar;  mevcut ürünlerinin piyasadaki bilinirliğinden emin olmak ve bu bilinirliği arttırmak, piyasaya yeni çıkacak ürünlerinin ise tanıtımını yapmak ve üyelerimiz olan uygulayıcılara eğitimini verme imkânı bulacaklar. Ayrıca ilki yapılacak bu toplantıyla birlikte Karadeniz’i kapsayacak bayilik görüşmeleri de yapabilecekleri diyaloglar kurmak adına kaçırılmaz bir fırsat elde etmiş olacaklar. Kısaca; bu prestijli toplantıya katılarak, hem prestijlerini arttıracak, hem de sektördeki yerlerini bir kez daha vurgulamış olacaklar” dedi.

 

Ayrıca montajcı ve uygulayıcı elektrikçi ve elektronikçilerin, Elektratec eğitim toplantısına katılan üretici firmaların, gelişen teknolojiyle birlikte yeni çıkardıkları ürünlerini tanıma fırsatı bulacaklarını vurgulayan Aksoy “Mevcut kullanımdaki ürünleriyle ve bu ürünlerin kullanım alanı ve montaj özellikleri ile ilgili doğrudan bilgi alma ve dolayısıyla iş gücü anlamında kendini bir adım daha ileriye taşıma fırsatı bulacaklar. Üretici firmaların vereceği eğitimlere bedelsiz katılabilecekler. Ayrıca organizasyona katılacak olan son kullanıcıya da kendilerini tanıtarak iş hacimlerini yükseltmek de yine bir avantaj olarak yansıyacak. Son kullanıcıya gelince, kullandığı ve kullanacağı malzemeler konusunda bilinçlenmek, son çıkan teknolojileri görmek ve anlamak adına ilgi alanları doğrultusunda eğitimler de alabileceği ve keyifli saatler geçirebileceği bir organizasyon olacak” dedi.