Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Kasım Ayı Haftaya Başlangıç Toplantısının İkincisi Gerçekleştirildi.


Tarih : 25.11.2019 11:00


Rize Valiliği’nın kurumlar arası koordinasyon amaçlı yapılan “Haftaya Başlangıç Toplantısı” Rize Ticaret Borsası Toplantı Salonunda, Vali Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirildi.

Rize Milletvekili, Muhammet Avcı’nın da katıldığı toplantı, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Dedebağı ve tüm kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya  Rize Ticaret Borsası ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği ev sahipliğini yaptı.
Toplantının açılış konuşmasında Rize Valisi Sayın Kemal Çeber, kurumlar arasında koordinasyonun önemine işaret etti ve sözü Rize Ticaret Borsası ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar odasına sunumunu yapmak üzere bıraktı.
Sayın Okumuş, Rize Ticaret Borsasının tarihsel gelişimi, borsa çalışma ve projeleri, çayda yaşanan sorunları dile getirerek kurumlarla yapılacak çalışmalara değindi.
Rize Milletvekili Muhammet Avcı, hükümet olarak bölgede yapılan çalışmalara değindi. Ayrıca Samsun-Sarp demiryolu'nun bölgedeki stk ve kurumlarda dile getirildiğini konuyu takip ettiklerini söyledi
Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Güven Aksoy , esnafın karşılaştığı sorunlar,işkur ve  sosyal güvenlik kurumlarının destek ve teşvikleriyle  küçük esnaf ve sanatkâra eleman kazandırılması, Şoför esnafının milli eğitim müdürlüğü arasındaki oğrenci taşımacılığı konusunda bilgi alışverişi ve kurum müdürleriyle esnaf arasındaki diyalog ve uyumlu birlik beraberlik içinde yapılan çalışmaları anlattı.
Soru – cevap bölümünde ise, kurumlar arasında koordinasyonu gerektiren konular belirlenerek toplantı sona erdi.AKSOY Rizedeki tüm kurum müdürlerine teşekkür ederek sayın valimizin bu toplantılarının ilimize çok katkıları olduğunu söyledi