Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Koç, Fiyat Artışlarını Değerlendirdi


Tarih : 08.02.2019 12:36

Koç, Fiyat Artışlarını Değerlendirdi RİZE Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, son dönemde sebze, meyve ve bazı gıdalarda yaşanan fiyat artışını değerlendirdi.


Fiyat artışlarının sorumlusu olarak perakendicilerin gösterilmesinin yanlış olduğuna değinen Koç, “Bu fiyat artışının ve enflasyonun yükselmesinin nedeni bizler değiliz çünkü satmış olduğumuz ürünleri bizler üretmiyor ve yetiştirmiyoruz” dedi.

Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışa, ne esnaf ne de halde çalışan tüccarın sebep olmadığını belirten Koç, “Bizler sadece temin ettiğimiz ürünlerimize belirli bir kâr koyarak tüketicilerimize satış yapıyoruz . Bizler çok düşük bir kârla çalışıyoruz ve maliyetlerimiz artmasına rağmen kârımızı yükseltmedik. Bizler 1 liraya aldığımız ürünümüzü 2 liraya satmıyoruz. Böyle bir satış yapsaydık eğer ihya olurduk. Esnafımızın durumu her geçen gün daha da içinden çıkılmaz bir hale geliyor. SGK ve Bağ-kur primlerindeki artışın yanında vergi ve stopaj yükü, elektrikdeki artışlar esnafımızı sıkıntıya sokuyor. En kısa zamanda bir indirim bekliyoruz.

“AŞIRI YAĞIŞLAR VE YAŞANAN SELLER FİYATLARI YÜKSELTTİ”

Fiyat artışlarının nedeni hakkında bilgiler veren Koç, yaşanan doğal afetlerin bu duruma sebeb olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Üreticilerimizin bulunduğu bölgelerde yaşanan aşırı yağışlar ve yaşanan seller fiyatları yükseltti. Seraların ve bahçelerin zarar görmesi ve piyasalardaki olumsuzlukların ve maliyetlerinin artmasından dolayıdır. Her zaman perakendecileri hedef alarak, suçlayarak, devletin denetim mekanizmalarını ceza yazdırmak için denetlemelerde bulunmak, piyasaları düzeltmez. Fiyat artışlarını engellemez, enflasyonu düşürmez. Sorunun çözümü; esnafın ve üreticilerin yanında olmaktır. Bizler bu vatanın evladıyız. Bizim başka bir ülkemiz yok. Artık bu fiyat artışları ile ilgili sorumlu tutulmak istemiyoruz. Bu duruma bir son verilmeli.”