Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Koronavirüs Mağduru Esnaflar Yardım Bekliyor


Tarih : 13.04.2020 01:39

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir dükkanlarına kilit vuran esnaflar kara kara düşünmeye başladı. Kredi borçları, kira ve rutin ödemeleri bulunan esnaflar devletten yardım bekliyor.


Rize Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin tüm sektörler gibi kendi üyelerini de derinden etkilediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Birebir temasın söz konusu olduğu berberler, kuaförler ve güzellik salonu işletmecilerini de oldukça sıkıntılı bir süreçte yakaladı.  Bakanlığımızın genelgesi ile 21 Mart 2020 18:00 itibari ile mücbir sebep kapsamında geçici süre ile faaliyetlerimiz durdurmuştur. Sektörümüz mensuplarını günlük kazanç üzerinden geçimlerini temin etmeleri dolayısıyla kazanç kapıları kapanmış. Hem işyeri sahiplerimiz hep de çalışanlarımız zor durumda kalmıştır. Kovid-19 salgınının sonrasında esnafımız; Bağkur primi, dükkân kirası, ev kirası, elektrik, su, doğalgaz gibi rutin giderlerini ödeyemez hale gelmişlerdir. Esnafımızın Bağkur ödemelerini devletimiz tarafından ödenmesini talep etmekteyiz. Esnafımızın işyeri kirası ve ev kiralarına destek olmalarını istemekteyiz. Esnafımıza bir nebzede olsa can suyu olacağına inandığımız faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Esnafımızın devlet bankaları üzerinden kooperatiflerden verilen faizli kredi taleplerini kefilsiz kolayca almaları sağlanmalıdır. Kapanan işyerleri  ve çalışanlarımıza ‘EvdeKal’ süreci içerisinde en az asgari ücret tutarında desteklenmelidir. Esnafımızın ışıkları sönmesin”