Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Resob'dan Başkanlar Kurulu Toplantısı


Tarih : 28.12.2019 10:00

Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(RESOB) 2019 yılı Başkanlar Kurul Toplantısı Rize Öğretmenevi ASO Müdürlüğünde gerçekleştirildi


Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(RESOB) 2019 yılı Başkanlar Kurul Toplantısı Rize Öğretmenevi ASO Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammet AVCI, Belediye Başkanı Rahmi METİN, Rize Defterdarı Mehmet Doğan,  Yeşilçay Vergi Dairesi Müdürü Osman Özdemir, Kaçkar Vergi Dairesi Müdürü Nazan Okkan, Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Bakırcı, Çalışma ve İŞKUR’umu İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize merkez ve ilçelerdeki 26 oda başkanıyla birlikte 2019 yılı esnaf odalar birliği başkanlar kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Avcı ülke gündemi ve Rize’deki yatırımlarla ilgili bilgi verirken, Belediye Başkanı Rahmi Metin ilk etap dönüşüm için bilgilendirmelerde bulundu. Birlik çalışmaları hakkında bilgi veren Aksoy, Rize Esnaf Odalar Birliği 2019 yılı içerisinde gerek esnaf odaları birlik binamızı, gerekse küçük esnaf sanatkârımızın muhasebesinin tutulduğu muhasebe ofisimizi,  gerek teknik alt yapı gerekse düzen ve dizayn bakımından çok iyi bir noktaya getirdik. Binamızda bulunan eğitim ve toplantı salonumuzun yeniden düzenleme ve birliğimize yakışacak bir yer olması için çalışma başlattık. 2020 Ocak ayı sonuna kadar toplantı salonumuzu hizmete geçirerek Esnaf Odalar Birliği olarak hedeflediğimiz hizmetleri tamamlamış olacağız. 26 oda başkanımızla birlikte tüm odalarımızı günün koşullarına uygun gerek teknik yapısını gerekse iç dizaynını esnaf sanatkârlara yakışır bir konuma getirmek için 2020 yılında var gücümüzle çalışacağız. 

Başkanlar kurulunda il ve ilçelerdeki odaların sorunları dile getirildi. 2019 yılı itibariyle odalarımızın eksikleri tespit edildi. 2020 yılında odalarımızın gerek fiziki yapısı gerekse program, bilgisayar ve teknik alt yapılarının iyileştirilmesi için gereken çalışmaların yapılması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

26 odamızın üye aidatları toplama konusunda çalışma başlatıldı. Üyelerimizin üye aidatları dolayısıyla önümüzdeki günlerde takip icra ile karşılaşmaması için aidatlarını her yıl 2 taksitle ödemesi, gecikmeye düşmemesi için odalarımızın üyelerine sürekli bilgi vermesi bu konudaki çalışmaları daha geniş kapsamda yürütülmesine karar verildi.

Yılda 4 kez başkanlar meclisi yapmayı planlıyoruz. Bu meclislere Vali Bey, Vekil bey ve bazı kurum müdürlerini çağırıp varsa sorunlarımızı yüz yüze konuşmak, taleplerimizi dile getirmek bakımından çok faydalı olacağı düşüncesini ileten Aksoy, Başkanlar Kurulu’na katılan tüm başkanlarım ve yönetici arkadaşlarım yeni yılını kutlar, yönetim, denetim ve disiplin kurulu adına şükranlarımızı sunarım.