Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

RESOB'dan Gurme Lezzetler Fuarı'na Ziyaret


Tarih : 19.11.2021 04:45


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği fuarla bölgenin gastronomi turizmine önemli katkılar sunulacak.

Rize’den Aydın’a, Van’dan, Osmaniye’ye, Mersin’den Sivas’a, Kastamonu’dan Trabzon’a, Hatay’dan Kayseri’ye 55 ilin yöresel lezzetleri 5 gün boyunca Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerini sergileyecekler. Rize’nin 'Onur Konuğu' olduğu bu yılki fuarda, Rize’ye ait yöresel yemekler ve tadım atölyeleri yapılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Organizasyona Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Güven Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri, Refik Kumbasar, Osman Yüksel, Yaşar Karaca, Barış Galip Oğuz, Şakir Erduran, Esnaf Odası Başkanları Davut Soykan, Alaeddin Turanlı ve esnaf teşkilatından Aytekin Kalender katıldı.

Organizasyon öncesi Başkan Aksoy ve beraberindekiler Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç ve Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu'nu makamlarında ziyaret ettiler.

Organizasyonun Güneydoğu ile Karadeniz Bölgesinin yakınlaşması ortak kültürlerin fark edilmesi dostlukların pekişmesi arasında çok faydalı olduğunu belirten RESOB Başkanı Güven Aksoy, "Organizasyon için Diyarbakır'a geldik. Öncesinde Mardin ilimizi ziyaret ettik. Burada İsa Tunç başkanımız ile istişareler yaparak toplantılar gerçekleştirdik. Misafirperverlikleri için teşekkürlerimi tekrar sunuyorum. Ardından tekrar Diyarbakır'a geldik. Burada Alican Ebedinoğlu başkanımızla faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Yaptıkları çalışmaları bizlere anlattılar. İstişareler yaptık. Bölgenin gücünü bir kez daha yerinde görme şansımız oldu. Bundan böyle de istişarelerimiz devam edecektir. Ziyaretler ardından Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na geçerek burada ki tanıtımlara katkı sağladık. Bu tür etkinliklerin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Başta Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere Rize Valimiz Kemal Çeber tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.