Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

RESOB'tan Vali Çeber'e 'Ahilik Haftası' Ziyareti


Tarih : 17.09.2019 05:46

Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy ile esnaf ve sanatkâr temsilcileri, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.


Vali Çeber, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirecekler etkinlikler hakkında Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Güven Aksoy’dan bilgi aldı.

Rize'nın en buyuk esnaf teşkılatı olan 26 esnaf odası ve 11 bin 84 esnaftan oluşan RESOB Rize genelinde güçlü bir kuruluş olarak bu yıl Ahilik Haftasını daha güçlü bir şekilde kutlamaya başladı. 
Ahiliğin, kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Vali Çeber, "Ahilik geleneğinde; esnaflar, kendi aralarında hürmet gören, kendilerini hem ahlaki açıdan hem de yaptıkları meslek açısından eğitebilen bir Ahi seçer. Seçilen Ahi üretimin kaliteli olmasını, standardize olmasını ve esnafın kendi içerisinde dayanışmasını sağlar, esnaf kardeşliği sağlar. Bir esnaf kendisinden önce diğer esnaf kardeşini düşünür. Bu sayede kişi, köy, ilçe, şehir ve dolayısıyla ülke huzur, refah ve bereket içerisinde yaşar ve gelişir. Ahilik geleneğinin modernize olmuş hali, esnaf ve sanatkârlar odasıdır. Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Bu yolda gösterdiğiniz çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum. Bütün esnaflarımızın ahilik haftasını kutluyorum” dedi.

Ardından Ahilik Haftası kapsamında 26 esnaf odası temsilcisi Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'i ziyaret ederek bir görüşme gerçeklerştirdi. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine geçen heyet burada Rektör Hüseyin Karaman ile bir görüşme gerçekleştirerek üniversite ve esnaf iş birliği konusunda bir görüşme yaptı. Ziyaretlerde çeşitli hediyeler takdim edildi.