Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Resob Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde Yer Aldı


Tarih : 19.09.2019 10:00

Rize, coğrafi işaretli ürünleriyle Ankara'da düzenlenen 2'nci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne katıldı.


Başkent Ankara, “2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”ne ev sahipliği yapıyor. Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde 19-21 Eylül tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleştirilecek zirvenin önemli destekçileri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. 

Zirvede Rize adına Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Çaykur, Rize Ticaret Borsası (RTB), Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB), Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO), Ardeşen Belediyesi ve katıldı. Anadolu'nun yöresel ürünlerinin Ankara'dan dünyaya açılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen, yerli ve yabancı binlerce gurme ve firmanın katıldığı zirvede Rize; Rize simidi, Baston ekmeği, Rize bezi (Feretiko), Çayeli Kurufasülye Yemeği ve Derepazarı Pidesiyle katılıyor.  

Binlerce yıllık geçmişi ve bereketiyle Anadolu'nun birbirinden güzel yöresel ürünlerini Ankara'da buluşturan tüm dünyaya duyuran Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde, 81 ilden 400'ü aşkın ürün stantlarda tanıtılacak.

Rize’nin tarihi, kültürel değerleri ve doğal güzelliklerinin de anlatıldığı broşürler ve gösterilerinin de yer alacağı stantta ayrıca coğrafi işaret almaya aday ürünlerin de tanıtımı yapılacak. Rize Valiliği ve Belediyesi tarafından zirveye katılan misafirlere günün anısına çeşitli hediyeler, simit çay ikramı, ve tanıtım broşürleri, cdler hediye edilecek.