Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Rize Ekibi Ankara'da ki Seçimin Kaderini Belirledi


Tarih : 04.06.2014 05:40

Rize Elektrikçiler Elektronikçiler ve Benzerleri Esnaf Odası, Ankara da ki Federasyon seçimlerinde yine belirleyici oldu ve seçimlere damgasını vurdu.


Devam eden mesleki federasyon seçimlerinin ilk sırada seçimi yapılan Türkiye Elektrikçiler Elektronikçiler ve Benzerleri Esnaf Federasyonu seçimleri 01-06-2014 Pazar günü Ankara Büyük Anadolu otelinde yapıldı.Seçimlere Karadeniz ekibi olarak ortak hareket eden Samsun, Bafra Trabzon ve Rize seçimlerde belirleyici rol oynadı. Mevcut başkan Abdullah Kaya’nın bu guruptan yönetici alarak listesinde yer vermemesi ardından salonda gergin anlar yaşandı. 

Kaya’nın listesi okunması ardından Rize Elektrikçiler Elektronikçiler ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Güven Aksoy’un kendisine sorulmadan denetleme kurulunda yazıldığını ifade ederek seçim kuruluna itiraz etti. 700 kişinin bulunduğu salonda bu itiraz ardından alkış sesleri yükseldi. 

Daha sonra seçime geçildi. Rize ekibi ve 6 oda yöneticileriyle mevcut başkan Abdullah Kaya’nın karşısındaki listeye oy verdi. Rize ve Nevşehir açık oy kullanarak mevcut başkan Abdullah Kaya’ya tepkisini gösterdi. Seçim sonucunda mevcut başkan Kaya, 7 oyla seçimi kaybederken İstanbul odası başkanın Osman Yeşilyurt seçimi kazandı. Türkiye’nin bütün illerinden bu seçime katılanların çoğu ve federasyonu mevcut yönetimdekiler oylarıyla seçimin yönünü değiştiren Aksoy ve ekibini tebrik ettiler.  

İzni olmadan denetleme kuruluna yazıldıklarını belirten Aksoy; “Bizde bu listeye tepkimizi koyduk. Gerekli itirazlarımızı yaptık. Bu davranışı sergileyen ve koca Karadeniz’den listesine bir isim alamayan eski başkanı desteklemedik. Orada bulunan Nevşehir ve Bafra odamızla beraber yaklaşık 20 oyu aleyhte kullandık. Bu onurlu duruşumuzda burada bulunan Türkiye’nin her kesiminde ki delegeler tarafından tebrik ve takdir topladı” diye konuştu.