Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Rize Madeni Sanatkarlar Odası, 'Adem Tornacı Yeniden Seçildi.


Tarih : 13.01.2018 11:42

RİZE Madeni Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Adem Tornacı tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başkan seçildi



Rize Madeni Sanatkârlar Odası Genel Kurulu, Sanayi Sitesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurula; kentte bazı esnaf oda başkanları, üyeler ve davetliler katıldı. Rize Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, genel kurulda yaptığı konuşmasında kentin en fazla üyeye sahip odalarından biri olduklarına işaret ederek şunları söyledi:

“Şu an 630 tane üyemiz var. Bugün diğer oda başkanlarımızın da katılımı ile çok güzel ve renkli bir genel kurul gerçekleştirdik. 4 yıl boyunca odamızla ilgili tüm faaliyetlerdeki çalışmaları tamamladık. Bütün güncellemelerimizi yaptık, federasyonlara hiçbir borcumuz kalmadı. Sanayi sitesinde yapılacak olan çalışmalara aktif bir şekilde katılıyoruz. Biz madeni sanatkârımıza hizmet etmek için yeniden aday olduk”
SANAYİ VADİSİ PROJESİNİ ANLATTI
Rize'de dağınık halde bulunan üye esnafların tek bir merkezde toplanması konusunda çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Tornacı, bu çalışmalar hakkında şöyle dedi:

"Rize'nin dört bir yanına dağılmış demir-doğramacılar, mobilyacılar, pencereciler var. Bunları bir araya toplamak için çalışmalarımız var. Valimizin ve belediye başkanımızın bu konuda 'Sanayi Vadisi' adında bir projesi var. Bu sayede dağınık olan esnaflarımızı bir bölgede toplamaya çalışacağız. Böylece bu sorundan kalıcı bir şekilde kurtulmuş olacağız."

Başkan olarak seçilen Tornacı'nın yönetiminde Fatih Sultan Dilsiz, İsmail Bülent Muradoğlu, Selim Yazıcı, Recai Yıldız, Fevzi Mahioğlu, Sultan Tornacı isimleri yer alırken Hakan Şeker, Fatih Sultan Çelik ve İbrahim Kar ise denetleme kurulunda yer aldı.   

Genel kurul sonrası meslekte 35 ile 40 yılını doldurmuş esnaflara da plaket takdim edildi.