Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ....


Tarih : 18.03.2022 11:25


Onlara bir görev verildi: 'VATAN UĞRUNDA ÖLMEK'' hiç tereddüt etmediler; dönmediler...

“Çanakkale yalnız savaşın bir cephesi değil, insanlığın önemini dünyaya haykıran bir ibret beldesidir. Bugün, Çanakkale'de ülkeleri için seve seve canlarını veren şehitlerimiz ve onlarla yan yana yatan binlerce yabancı asker, savaşların acı sonuçlarını, barışın önemi ve zorunluluğunu tüm insanlara anlatmaktadır.

Atatürk'ün, binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale'de yaşamını yitiren yabancı askerleri de kendi evlatlarımız olarak bağrımıza bastığımızı belirten özlü sözleri, evrensel barışın sloganı olacak kadar büyük bir ruh ve gönül yüceliğini yansıtmaktadır. Bugün, Çanakkale'de yaşamlarını yitiren yabancı askerlerin mezarlarını ziyaret etmek için ülkemize gelen yakınları yurttaşlarımızla da köklü dostluklar kurarak dünyaya barış mesajları vermektedir.

Yurt topraklarının ve bağımsızlığın korunması için nasıl bir savaşın verildiğini Ulus olarak hepimiz bilmek ve bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız.
Bunun için Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğindeki ulusal değerlere, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bilinci korumak, bu bilinci genç kuşaklara aktarmak durumundayız. 

”Türk Ulusu birlik ve bütünlük içinde, ortak değerlerini koruyarak aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.
Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, Atatürk ve silâh arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyoruz .