Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi Esnaf Sarayı Kat:5 Merkez/RİZE

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Vali Çeber’e Ahilik Haftası Ziyareti


Tarih : 17.09.2019 01:20

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odasından Vali Çeber’e Ahilik Haftası Ziyareti


Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Güven Aksoy ile esnaf ve sanatkâr temsilcileri, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Vali Kemal Çeber, 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirecekler etkinlikler hakkında Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Güven Aksoy’dan bilgi aldı.

Ahiliğin, kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Vali Çeber: “Ahilik geleneğinde; esnaflar, kendi aralarında hürmet gören, kendilerini hem ahlaki açıdan hem de yaptıkları meslek açısından eğitebilen bir Ahi seçer. Seçilen Ahi üretimin kaliteli olmasını, standardize olmasını ve esnafın kendi içerisinde dayanışmasını sağlar, esnaf kardeşliği sağlar. Bir esnaf kendisinden önce diğer esnaf kardeşini düşünür. Bu sayede kişi, köy, ilçe, şehir ve dolayısıyla ülke huzur, refah ve bereket içerisinde yaşar ve gelişir. Ahilik geleneğinin modernize olmuş hali, esnaf ve sanatkârlar odasıdır. Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Bu yolda gösterdiğiniz çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum. Bütün esnaflarımızın ahilik haftasını kutluyorum.” dedi.