Kasaplar Odası Başkanı Akçam Kurban Bayramı Öncesi Uyardı!
Rize Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Gökmen Akçam Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyararak kesim ve kıyma çekim makinelerini sadece ehil kişilerin kullanabileceğini ifade etti.
Akçam, yılda bir defa kullanılan, bir köşede, kilerde, depoda bekletilen, kısmen paslı ve küflü, hijyen yönünden uygunsuz kıyma makineleri kesinlikle kullanılmamalıdır uyarısı yaptı.
Bakkal, manav ya da lokantalarda genellikle Kurban Bayramı'nda et çekmek üzere kurulan, hijyen bakımından büyük riskler barındıran kıyma makinelerinin kesinlikle kullanılmaması gerektiği bildirildi.
Son yıllarda yapılan uyarılarla kurban kesiminde daha dikkatli hareket edildiğini dile getiren Akçam, özellikle kendi imkanlarıyla kurbanını kesmek ve kesim sonrası değerlendirmek isteyen tüketicileri hijyen konusunda uyardı.
“KESİM İÇİN DOĞRU BIÇAK KULANILMALIDIR!”
Kesim için kullanılacak bıçakların paslanmaz malzemeden yapılması, mümkünse sapının da aynı malzemeden veya sert plastikten olması gerektiğini vurgulayan Akçam, “İyi bilenmiş bıçaklarla kesim işlemi yapılmalıdır. Demir, kesim, et parçalama ve iç organlar için ayrı bıçaklar kullanılmasına dikkat edilmelidir. Örneğin, iç organ parçalama bıçağı ile et doğranmamalıdır. Özellikle şarbon, brusella başta olmak üzere bulaşabilecek hastalıkların insanlara geçmesine engel olmak için bu nokta önlenmelidir” dedi.